Titta det snöar!

Denna vinter har jag mycket ont om tid. Detta beror på att det snöar nästan varje dag, Det är jag som skottar trädgårdsgången och gräver fram bilen ur de ständigt växande snödrivorna. Ibland tröstar jag mig själv att min vintervackra trädgård inte hoppar och ger mig en rak höger om jag bara skottar fram en smal stig fram till ytterdörren. Andra dagar är jag mer uppåt och skriker till den vinterglada och kraxande skatan att jag ser skottningen som ett styrkepass.

Min personlige tränare Johan är mer orolig för mig än vad mina barn är. Varje gång vi träffas beklagar han sig för att han bor norr on Stockholm och att det tar alldeles för lång tid att köra bil till mig och skotta undan all snön. Johan är från en liten by utanför Gävle. Han har vuxit upp med snöskottning och vet hur tungt det kan vara de dagar de snötyngda molnen kommer glidande från väster. Den snö som då kommer är tung och luktar svagt av torskfiske och räktrålare.

Johan brukar tjata på mig att jag skall skaffa en snöslunga. För att göra honom nöjd har jag varit och tittat på olika modeller. De är batteridrivna, tunga och otympliga. Jag är osäker på om jag skulle orka släpa fram ett sådant monster ur förrådet. När jag sedan känner att jag inte orkar mer, måste maskinen tillbaka till förrådet. Mycket mer slit och släp än med min smidiga snöskyffel. När jag berättade detta för Johan såg han ganska nöjd ut.

Det är kontaktskapande att skotta snö. Ibland kommer joggare inskuttande på trädgårdsgången och frågarom de får träningshoppa i all min rena snö, som är skonsammare för de broddade joggingspjäxorna än den smuts som ligger på den dåligt skottande trottoaren. Vi byter några ord, joggaren får sitt lystmäte i snöpulsning och försvinner ut på gatan medan jag tar nya tag med skyffeln.

Just nu vill jag inte ut i snösvängen. Köksgolvet är lortigt, dammtroll leker tafatt under sängarna och kylskåpet måste städas. Men . . . Jag bör se till att det blir snöfritt runt bilen och att få bort den mesta snön på bilens tak. Dessutom vore det roligt att plocka ner skidorna från vinden.

Trots alla önskningar om nödvändigare och trevligare sysselsättningar skall jag strax dra på mig termobyxor och försvinna ut i snödrivorna.

3 tankar om “Titta det snöar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s