En tanke på “Dator

  1. Jag vill bara skriva och tacka för fantastiskt trevlig och lärorik läsning! Jag har läst hela bloggen ikväll. Den har bland annat vidgat min bild av Brännkyrka vars församling jag har haft anor i från 1803 och en bra bit in i 1900-talet. De som först flyttade dit var födda i Dalarö och Tyresö och sedan folk från mellersta Södermanland och Värmland, De har bland annat bott på Årsta gård där de arbetat i lagård som mjölkpigor, ladugårdskarlar, drängar. Skomakare och en båtsman som bott i Malboda/Walsknopp och så sybehörsaffären Kastenhof, i Nybyhov, som ägdes av Johanna Andersson. Hon var min farmors mors moster och många av dem som bodde där var familjemedlemmar. Bland annat min farmors mor och hennes föräldrar. Under senare delen av 1800-talet bodde de i de fattiga delarna i Liljeholmen och Gröndal. Stort tack igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s