Tårta på gymet

Tårta på gymet

Mitt gym heter House of Shapes och det ligger på Hornsgatan i Stockholm. Tre gånger i veckan serveras det frukost med det mesta man kan önska sig. Brödrösten låter dessa tidiga morgnar en behaglig doft sprida sig ut bland cyklarna för uppvärmning. Jag har gjort det till tradition att i samband med denna frukost bjuda på tårta på min födelsedag i mitten av februari. I år blev det en bärtårta, som jag dekorerade med vårens första jordgubbar och blå vindruvor.

Jag är anhörigvårdare och gymet betyder mycket för mig. Jag är äldst på gymet och detta är stimulerande. Ingen är irriterad på att en gråhårstant står vid boxningssäcken och tränar hårda slag eller att hon håller på länge vid mattan för stretching. Att bjuda på tårta är ett sätt att visa att jag uppskattar detta. Vid denna frukost med tårta är det naturligt att slå sig ner och byta ett par ord med några av de andra morgontidiga motionärerna.

Det är fler än jag som har upptäckt att gymet betyder mer än att anstränga sig till det yttersta. Det växer fram en samhörighetskänsla bland motionärerna och en gemenskap, som inte kräver att jag skall bjuda hem folk på en trerättersmiddag serverad på bästa porslinet och med brutna linneservetter och nyputsade silverbestick. Det doftar inte kalasmat eller stinker av dyra parfymer på ett gym. Hit kommer alla som de är och på mitt gym hörs aldrig spydiga kommentarer om fula eller feta människokroppar.

Tyvärr är det inte så på alla gym. Det finns tyvärr gym där tysta pikar om övervikt och svaga muskler letar sig fram bland apparaterna. I detta fall är det ingen skillnad mellan pojkar och flickor, på flera ställen är flickornas retfulla hånleende mer nedslående än grabbarnas påpekande om att medmotionärerna inte har några ordentliga muskler. Min erfarenhet är att det på dessa ställen saknas möjligheter till trevlig och enkel samvaro. Kanske skulle kaffe och tårta få de kritiska rösterna att tystna och tjejernas lust att pika varandra försvinna.

2 tankar om “Tårta på gymet

  1. Detta skulle också platsat den 8 mars när det är Internationella kvinnodagen.Tjejer är inte alltid snälla. Men Du är en god medmänniska som bjuder på tårta. Gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s