Att vara anhörigvårdare – Konsten att inte falla ihop

Carin på Sprätthöken

Att vara anhörigvårdare - Konsten att inte falla ihop

Ibland får jag frågan hur jag orkar med att vara anhörigvårdare till min make David, som denna höst har blivit mycket sämre. Bland allt det jag måste göra är att byta blöjbyxor, hjälpa till vid matbordet, pyssla om David nattetid och laga sådan mat han gillar. Favoritmaten är potatismos, gjort på pulver, och senapssill. Detta är en maträtt som jag nu är ganska trött på.

Det som gör att jag har orkat är stödet från mina barn och barnbarn, glädjen att pyssla i trädgården, min personlige tränare på gymet och alla mina hundra vänner på Facebook. Knappt hälften hör av sig regelbundet till mig.

Jag träffade min make David en regnig kväll i Göteborg för på dagen nästan 59 år sedan. Vi visste från första stund att vi skulle trivas tillsamman. Mycket berodde detta på att vi hade ett gemensamt språk, som var späckat med citat från Bibeln. Vi hade…

View original post 810 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s