Att vara anhörigvårdare – Konsten att inte falla ihop

Carin på Sprätthöken

Att vara anhörigvårdare - Konsten att inte falla ihop

Ibland får jag frågan hur jag orkar med att vara anhörigvårdare till min make David, som denna höst har blivit mycket sämre. Bland allt det jag måste göra är att byta blöjbyxor, hjälpa till vid matbordet, pyssla om David nattetid och laga sådan mat han gillar. Favoritmaten är potatismos, gjort på pulver, och senapssill. Detta är en maträtt som jag nu är ganska trött på.

Det som gör att jag har orkat är stödet från mina barn och barnbarn, glädjen att pyssla i trädgården, min personlige tränare på gymet och alla mina hundra vänner på Facebook. Knappt hälften hör av sig regelbundet till mig.

Jag träffade min make David en regnig kväll i Göteborg för på dagen nästan 59 år sedan. Vi visste från första stund att vi skulle trivas tillsamman. Mycket berodde detta på att vi hade ett gemensamt språk, som var späckat med citat från Bibeln. Vi hade…

Visa originalinlägg 810 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s