Tillbaka till träning och skrivglädje

2015-04-18 11.06.01

Idag har jag i nästan två timmar varit ute på stavgång. Nere vid Mälaren stannade jag till vid livbojen och började fundera på mitt liv. Ibland har jag de sista månaderna drömt mardrömmar om at jag simmar och simmar i ett mörkt hav, som när som helst kan dra ner mig i djupet. Långt bort i vågorna kan jag i drömmen skymta en livboj. Här vid badbryggan fanns drömmarnas vita livboj. Vinden blåste trygghet in i mig. Trots att det tog emot fortsatte jag min vandring utefter Mälarens stränder och kunde koppla bort tankarna på allt det som hade hänt sedan julen.

 

Strax före jul drabbads min make David av sin tredje stroke och vårdades sedan på Huddinge sjukhus över hela julhelgen. Under dessa veckor hade jag svårt att koncentrera mig på gymet och det gick trögt med träningen. I februari blev David mycket och det stod klart för hela familjen att han inte hade långt kvar att leva.

 

Efter jordfästningen kände jag mig håglös och försökte förgäves komma igång på gymet och med stavgång i närområdet. Det var som om benen inte bar mig och att all tidigare styrka i armar och axlar var som bortblåst. På gymet hade jag tur. Min gymkompis Mirre uppmuntrade mig på alla sätt och inspirerade mig att fortsätta att kämpa.

 

Den sista veckan har upplevt att krafterna har kommit tillbaka och att det inte tar emot att träna. Igår var jag länge på gymet och kopplade sedan av i bastun. Dagen har börjat med träningsvärk och det var något av ett företag att försiktigt rulla undan täcket, sticka ner fötterna på golvet och med hasande steg gå fram till köksbänken och slå på kaffebryggaren.

 

Jag borde varit nöjd med gårdagen. Efter morgonfikat satte jag mig vid datorn och upptäckte en inbjudan om information om kommande vandringsresor. Då insåg jag att jag borde ut och gå stavgång. Till hösten skall jag ut och vandra i Italien och de andra i gruppen skall inte behöva stöna över att gråhårstantens dåliga kondition. Jag vill orka med denna vandring, som jag fick i julklapp av David.

 

Det var skönt att komma ut i vårsolen. Vid badbryggan var det som om något inom mig lossnade. Livbojen glänste i solskenet och snett bakom den gled vårens första kanot långsamt fram. Skrattmåsarnas skrik och kanadagässens ilskna kacklande ekade mot badklippornas skrovliga yta. Jag upplevde att livet fortfarande innehåller många glädjeämnen.

 

Jag traskade vidare mot båtklubben för de stora båtarna. Några av farkosterna hade redan blivit sjösatta och ägarna stod på land och diskuterade sommarens båtäventyr medan deras barn satt i solen och fingrade på sina läsplattor. Då kände jag att jag inte orkade längre. Träningsvärken skrek i ben, armar och axlar.

 

Hemma upplevde jag något helt annorlunda. Skrivlusten hade kommit tillbaka. Men mina ben. Det kan bli kämpigt att om någon timme fixa en enkel middag.

2015-04-18 11.20.42

2 tankar om “Tillbaka till träning och skrivglädje

  1. carin jag har följt dig i två år nu och blir lika intresserad varje gång det är post från dig.Började läsa vad du skriver på Göteborgs historia och skrattat gott åt dina berättelser om din barndom.Tack för alla rapporter från ditt liv,du är en stor inspiration!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s